Loki za vrtni tunel

24,90 49,90  z DDV

Loki za vrtni tunel se uporabljajo za podaljšanje vrtnarske sezone spomladi in jeseni ter za varovanje rastlin pred škodljivci, mrazom, vetrom in kdaj tudi soncem. Poleg lokov za vrtni tunel prejmete tudi kopreno in kovinske kline za pritrditev koprene.

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Opis

Izdelano v Sloveniji

.

Pošljemo v roku 7 delovnih dni

Hitra in enostavna postavitev

Loki za vrtni tunel so enostavni za uporabo, hitro jih postavimo ali prestavimo in omogočajo oporo kopreni, insektni mreži ali senčni mreži. Vsako pokrivalo bo v različnih delih leta opravljalo svojo ključno nalogo, da bodo tvoje rastline rastle v boljših pogojih.

Lok je narejen iz 4 mm debele žice. Vsak lok je dolg približno 230 cm. Z njim lahko prekrijemo gredo širine od 80 do 110 cm. Višina v sredini loka je odvisna od globine zapičene žice. Višina meri približno 70 cm. V kompletu prejmete dovolj lokov, da lahko pokrijete gredo dolžine približno 10 m. Če bi želeli večjo dolžino, izberite dva izdelka in pod komentar zapišite, da želite pokrivalo za drugo dolžino (na primer 20 m). 

Opozorilo: vrtni loki niso primerni za uporabo v primeru snega. 

Loki za vrtni tunel
Mini vrtni tunel

Uporaba in postavljanje

Loke postaviš na razdalji 1 m. Na začetku in koncu tunela potrebuješ dvojni lok (podvojeni). Prva in zadnja dva loka postaviš pravokotno drug na drugega in pod kotom 45 stopinj glede na vmesne loke (glej sliko na levi). S tem dosežeš večjo trdnost tunela oziroma, da je konstrukcija bolj zavetrovana. 

Ko postaviš loke, čez njih napneš izbrano pokrivalo (kopreno, insektno mrežo ali senčno mrežo). Najprej pritrdiš pokrivalo na eni strani s klinom za pritrjevanje. Na drugi strani pokrivalo rahlo napneš in pritrdiš še drugo stran. Klina sta priložena le pri kopreni in senlni mreži, ker insektno mrežo ne priporočam, da se tako pritrdi. Bolje je uporabiti opeke, kamne ali vreče s peskom za obtežitev. 

Če se ti klini ne zdijo dovolj močni, lahko uporabiš tudi opeke, kamne ali druge težje predmete. V kompletu sta le dva klina za pritrditev začetka in konca.  Ob boku priporočam obtežitev z opekami, kamni ali vračmai s peskom. Tako naše pokrivalo ne bomo ranili in nam bo služilo dlje časa. 

Izbira pokrivala

Najbolj pogosta uporaba vrtnega mini tunela je za napenjanje koprene. Koprena bo dodala nekaj dodatne toplote za hitrejšo rast rastlin. Preprečila bo tudi hladnemu vetru, da še bolj ohladi rastline in jim povzroča stres. Priložena koprena je zimska in ima 30 g/m2. Široka je 2 m. 

Druga možnost prekrivala je insektna mreža, ki preprečuje prihod škodljivcev do rastlin. Najbolj pogosta uporaba insektne mreže je proti kapusovemu belinu, ki lahko povzroči veliko škode na kapusnicah. Gostota tkanja insektne mreže je 0,39 x 0,83 mm. Širina pa je 2 m. 

Zadnja možnost je senčna mreža, ki bo bolj v uporabi v poletnih mesecih. Z njo nižamo temperaturo znotraj tunela oziroma preprečimo, da žgoče sonce spušča v stres naše rastline. Uporablja se torej v juliju in avgustu. Mreža bo prepuščala 70 % svetlobe. Široka je 1,56 m. Lahko se zgodi, da ne bo popolnoma segala iz ene strani na drugo. To bo omogočalo, da bodo rastline ob jutranjem in popoldanskem soncu še vedno direktno obsijane s soncem. 

Topla greda
Loki za toplo gredo

Zračenje

Odvisno glede na izbiro pokrivala je potrebno kdaj notranjost tunela tudi prezračiti. Zračimo zaradi previsoke temperature ali pa zaradi visoke vlažnosti. Vsi trije materiali sicer prepuščajo zrak, vendar je še vedno kdaj potrebno zračenje. 

Dodatno zračenje priporočam predvsem pri uporabi koprene. Kopreno ob levem in desnem boku enostavno dvignemo in z nečim pritrdimo, da ne pade spet do tal. Po zračenju kopreno odpnemo in vrnemo v prvotno stanje. 

V kompletu prejmete

  • 11 x lok
  • Pokrivalo, ki ste ga izbrali, za dolžino tunela 10 m. Skupna dolžina pokrivala je 11 m. 
  • 2x klin za pritrjevanje (samo pri kopreni in senčni mreži)
Loki za vrtni tunel
Loki za vrtni tunel - Janov vrt
Janov vrt

Loki za vrtni tunel se uporabljajo za podaljšanje vrtnarske sezone spomladi in jeseni ter za varovanje rastlin pred škodljivci, mrazom, vetrom in kdaj tudi soncem. Poleg lokov za vrtni tunel prejmete tudi kopreno in kovinske kline za pritrditev koprene.

Product SKU: LokRast

Product Brand: Janov Vrt

Product Currency: EUR

Product Price: 24,90 – 49,90

Product In-Stock: InStock

Dodatne informacije

Teža 0,5 kg
Dimenzije

Širina: 80 do 110 cm, Višina: cca 70 cm, Dolžina: 10 m, Premer žice: 4 mm

Dobava

Odpošljemo v roku 5 delovnih dni preko Pošte Slovenije

Pokrivalo mini tunela

Koprena, Senčna mreža, Insektna mreža

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Loki za vrtni tunel”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…