Politika zasebnosti

ZAKONISTOST OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

Upravljanje in obdelava osebnih podatkov posameznika temeljita na prostovoljni osebni privolitvi uporabnika spletnega mesta┬áhttp://www.janov-vrt.si. Pri naro─Źanju virtualnih ali fizi─Źnih tiskovin, storitev in ostalega ponujenega programa, je podlaga za obdelavo osebnih podatkov tudi pogodbeno razmerje, da lahko Jan Avsenik s.p.. uporabniku posreduje ┼żelene vsebine ali izdelek. Brez osebnega podatka to ni mogo─Źe. Uporabnik lahko prosto (opt-in) izbira med ostalimi mo┼żnimi nameni zbiranja podatkov s strani upravljavca, ─Źe tako obdelovanje ┼żeli.

VRSTE ZBRANIH OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec na razli─Źnih mestih spletnega mesta zbira nekatere osebne podatke:

 • e-naslov,
 • ime in priimek,
 • doma─Ź po┼ítni naslov,
 • telefon (mobilna ali stacionarna ┼ítevilka),
 • ime podjetja in dav─Źno ┼ítevilko,
 • rojstni dan uporabnika,
 • dana dovoljenja za uporabo podatkov v druge namene,
 • kliki in odpiranja (v e-po┼íti, obvestilnih sporo─Źilih in na spletni strani),
 • katere strani je obiskal znotraj┬áhttp://www.janov-vrt.si,
 • pretekla povpra┼íevanja, pretekle nakupe,
 • IP naslov uporabnika.

OBSEG OBDELOVANJA IN NAMEN ZBIRANJA OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec se zavezuje ravnati v skladu z na─Źelom najmanj┼íega obsega podatkov, zato zbira in obdeluje osebne podatke, ki so potrebni za nemoteno izvajanje pogodbenega razmerja oz. danega soglasja za namene, ki jih uporabnik izbral in potrdil na spletnem obrazcu. Nameni so razli─Źni in jasno ter razumljivo opredeljeni na posameznem obrazcu. Pri tem mora uporabnik potrditi posamezni namen na na─Źin opt-in ÔÇô prostovoljno.

Podatke zbiramo in hranimo za:

 • izvajanje pogodbenih in (pred)pogodbenih razmerij,
 • po┼íiljanje e-novic, ─Źlankov, obvestil po e-po┼íti,
 • prikazovanje prilagojenih oglasov na ogla┼íevalskih platformah (Google in Facebook),
 • statisti─Źne analize za merjenje u─Źinkovitosti spletne strani (sledenje klikom na strani in v poslani e-po┼íti, odpiranje e-po┼íte),
 • neposredno tr┼żenje in po┼íiljanje ponudb po SMSu, e-po┼íti, klasi─Źni po┼íti ter opravljanje telefonskih klicev.

PRAVICE POSAMEZNIKA

Vsak uporabnik ima po nacionalni zakonodaji in GDPR pravico za svoje osebne podatke pri upravljavcu zahtevati:

 • potrditev, ─Źe se v zvezi z njim podatki obdelujejo ali ne,
 • izpis osebnih podatkov,
 • popravek oz. dopolnitev,
 • izbris, delni izbris,
 • ugovor ali omejitev obdelave,
 • obve┼í─Źanje v zvezi s popravkom ali izbrisom ali omejitvijo uporabe,
 • pravico do prenosljivosti podatkov k drugemu ponudniku sorodnih storitev.

Uporabnik lahko kadar koli pisno ali na drug na─Źin (po telefonu, e-po┼íti) zahteva prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov za druge namene ÔÇô preklic privolitve, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do preklica.

Upravljavec bo vsako od zahtev obravnaval kolikor hitro bo mo┼żno, najkasneje pa v 30 dneh po vlo┼żenem zahtevku.

Ne more pa zahtevati prenehanja uporabe ali izbris osebnih podatkov, ki jih upravljavec obdeluje na zakonski ali pogodbeni podlagi in so nujni za upravljav─Źevo izpolnitev zakonskih obveznosti.

Uporabnik ima vedno mo┼żnost, da se s klikom na povezavo ┬╗odjava┬ź na koncu vsakega e-sporo─Źila, enostavno odjavi od prejemanja e-po┼íte upravljavca. Kadar koli lahko tudi posreduje e-po┼íto z odjavo ÔÇô samostojno ali kot odgovor na konkretno prejeto e-po┼íto.

─îe posameznik meni, da upravljavec z upravljanjem ali obdelavo njegovih osebnih podatkov kr┼íi pravice o varstvu osebnih podatkov, lahko kadar koli vlo┼żi prito┼żbo pri Informacijskem poobla┼í─Źencu Republike Slovenije.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Pridobljene osebne podatke upravljavec varuje v skladu z veljavno zakonodajo in sprejetimi internimi akti. Zagotovil bo organizacijsko in tehni─Źno varovanje osebnih podatkov uporabnikov. Ne bo jih posredoval tretjim osebam ali uporabljal za drug namen, kot so bili zbrani oz. je bila dana privolitev posameznika.

ROK HRAMBE OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki, ki se obdelujejo preko spletne strani se bodo hranili in obdelovali do zaklju─Źka izvajanja pogodbe ali ob prenehanju legitimnega interesa ali zakonsko dolo─Źenega ─Źasa hranjenja dokumentacije ali ob preklicu privolitve. Po preklicu soglasja bodo podatki u─Źinkovito in trajno izbrisani ali anonimizirani.

─îe se pri upravljavcu spremenijo nameni hranjenja in obdelave osebnih podatkov, bo zbirke podatkov s spremenjenim namenom u─Źinkovito in trajno izbrisane oz. anonimizirane.

POGODBENI OBDELOVALCI IN OBMO─îJA HRAMBE

Jan Avsenik s.p. sodeluje s pogodbenimi obdelovalci, ki lahko posredovane podatke obdelujejo izklju─Źno v okviru s pisno pogodbo sklenjenih pooblastil in varnostnih ukrepov. S pogodbenimi obdelovalci sodelujemo na podro─Źju e-mail marketing sistema. Ponudnik podatke hrani v EU, lahko pa gre tudi za iznos podatkov pogodbenemu podobdelovalcu izven EU. S svojimi podobdelovalci ima sklenjene ustrezne pogodbe o varovanju osebnih podatkov.

Jan Avsenik s.p. lahko posreduje osebne podatke digitalnim ogla┼íevalskim platformam (Google, Facebook in podobno) in uporablja njihove pi┼íkotke za ponovno tr┼żenje. S tem uporabnik dobi oglase na teh platformah s strani Jan Avsenik s.p. Pri tem gre lahko za iznos podatkov pogodbenemu obdelovalcu izven EU.

POROČANJE O KRŠITVA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

Jan Avsenik s.p. bo v primeru zaznanja kr┼íitve varstva osebnih podatkov, kar bi pomenilo ogro┼żanje pravic in svobo┼í─Źin posameznikov, brez nepotrebnega olaj┼íanja, najpozneje pa v 72 urah po seznanitvi s kr┼íitvijo, o njej uradno obvestilo Informacijskega poobla┼í─Źenca Republike Slovenije.

 

Vsem star┼íem in skrbnikom svetujemo, da otroke nau─Źijo varne in odgovorne uporabe spleta, kar vklju─Źuje posredovanje njihovih osebnih podatkov. Mladoletniki do 16. leta starosti svojih podatkov ne bi smeli posredovati na spletno stran┬áhttp://www.janov-vrt.si.
Za to─Źnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, Jan Avsenik s.p. ne odgovarja.