Search

040 865 659 (Jan)

Ročni sadilec

Ročni sadilec ti omogoči, da lahko sadike na gredo presajaš kar stoje. Sadiko enostavno vstaviš v samo sejalnico, le to zapičiš v zemljo in pritisneš na ročko. To odpre dno sejalnice in spusti sadiko v gredico. Preprosto, enostavno in hitro.

Ko sem začel z vrtnarjenjem, so mi vsi govorili, da si bom “polomil hrbet”. In s to mislijo v sebi sem iskal rešitev, da temu sigurno ne bo tako. Presajanje tudi večje količine sadik mi je zdaj v užitek, moj hrbet pa je še kako hvaležen.

85,00  z DDV

Na zalogi

Opis

Ročni sadilec sadik

Na kaj pomisliš, ko ti povem, da po navadi, ko presajam sadike, na grede naenkrat presadim vsaj 200 sadik (no, včasih tudi več, za manj si pa bolj redko mažem roke. Ko se lotim rajši naredim več naenkrat)? Včasih je to mene spomnilo na boleča kolena od klečanja, malo boleč hrbet in kar nekaj utrujenosti. Danes pa to naredim v približno 10 minutah. Kako? S pomočjo ročnega sadilca.

Zakaj ročni sadilec deluje kot raketa na vrtu?

Ročni sadilec mi omogoči, da sadike presajam stoje. Delo poteka neprimerno hitreje in enostavneje. Sadilec je primeren za presajanje večine sadik. Odsvetujem ga samo v primeru, če so sadike zelo majhne (npr. sadike pora) ali za zelo velike (tiste, ki so večje od premera cevi sadilca, torej npr. za sadike, ki jih kupimo v lončkih).

Ko sadike enkrat presadimo, jih ni potrebno popravljati, razen če koreninska gruda gleda iz zemlje. Po mojih izkušnjah pa hitro pridobimo dovolj občutka, kako globoko moramo zapičit sadilec, da je sadika lepo presajena. 

Ročni sadilec je narejen iz tanke kovine, kar pomeni, da je dovolj lahek za uporabo. Primeren je za presajanje tako skozi folijo kot tudi direktno na gredo. Izdelan je iz pocinkanih materialov, ki zagotavljajo dolgo obstojnost. Tako bo lahko postal vaš nepogrešljivi vrtnarski prijatelj, ki vas bo spremljal še leta.

Ročni sadilec je visok približno 90 cm, premer odprtine za sadike pa je cca 7,6 cm.

Primeren je za vse nadobudne vrtnarje. Zaradi špičaste konice, ki je namenjena lažjemu zapikovanju v zemljo, ga odsvetujem samo otrokom in mlajšim od 15 let. 

rocna sejalnica

Kako uporabljati ročni sadilec?

  1. Gredo pripravimo za presajanje.
  2. Pripravimo si sadike, da jih bomo lažje prenašali (jaz si kar gajbico zavežem na ramo) in primemo ročni sadilec.
  3. Sadiko skozi modri del sadilca spustimo skozi cev.
  4. Sadilec zapičimo na mesto, kjer želimo imeti sadiko.
  5. Pritisnemo na ročo. To bo odprlo sadilec in naredilo prostor za sadiko v gredici.
  6. Dvignemo sadilec, zemlja pa bo sama zaobjela rastlino.
  7. Spustimo ročo.
  8. Ponovimo postopek.

Dodatne informacije

Teža 0,2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ročni sadilec”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran za delovanje uporablja korenčkove piškotke. Druge sestavine (nastavitve) lahko spremeniš tukaj.