Search

040 865 659 (Jan)

Vreča za sajenje

Sadilna vreča, izdelana iz filca, je primerna za vzgojo borovnic, začimb in ostalih vrtnin, kot je na primer solata. Idealna je za vzgojo vrtnin, ki so trajnice in/ali se rade razrastejo po vrtu. Primerna je tudi za balkonsko vzgojo omenjenih vrtnin.

V paketu prejmeš 2 sadilni vreči.

9,90  z DDV

Ni na zalogi

Opis

Vreča za sajenje: za katere vrtnine je sploh primerna?

Po mojih izkušnjah lahko v sadilni vreči vzgajamo praktično vse vrtnine, ki jih tudi sicer najdemo na vrtu (solata, koren, krompir, paradižnik, itd.). 

Vreče za sajenje sam uporabljam predvsem za vzgojo ameriških borovnic in začimb (rožmarina, bazilike, drobnjaka in peteršilja). Predvsem so mi priročne, ker občasno želim omenjene rastline na vrtu prestaviti in to s pomočjo sadilne vreče lahko storim tudi sredi sezone. V primeru pozebe ali napovedi toče vreče za sajenje enostavno prestavim v rastlinjak in se tako izognem kakšni slabi volji in nepotrebnemu glavobolu.

vreca za sajenje
vreca za sajenje iz janovega vrta

Je vreča za sajenje primerna za vzgojo ameriških borovnic?

Sam sem se pravzaprav prav pri ameriških borovnicah spoznal s sajenjem v sadilne vreče. Pri domačih so namreč prav lepo uspevale in mi je bil način blizu. Borovnice sem si namreč želel imeti tudi na svojem vrtu.

Sem si pa zadevo želel poenostaviti in prav sadilna vreča mi je omogočila to. Pri njej namreč nisem rabil kopat velike luknje in sajenje v vrečo mi omogoča večji nadzor nad zemljo. Kisla šota, ki je namenjena borovnicam se v vreči namreč ne meša s primarno zemljo na vrtu kot bi se, če bi borovnice sadil direktno na grede.

Prav tako nas zadnja leta občasno lahko preseneti pozeba ali toča. V primeru takšne napovedi borovnice enostavno prestavim v rastlinjak (oz. doma jih lahko prestavimo pod balkon). 

Lastnosti vreče za sajenje, ki te morda še zanimajo:

Drenaža v vreči je dobra, saj je sadilna vreča izdelana iz vodoprepustnega debelega in trpežnega filca. Življenjska doba sadilne vreče je 5 let in več. Premer vreče je cca 40 cm, višina cca 37 cm.

Za konec pa bi rad povedal še nekaj: pri sajenju v sadilno vrečo je potrebno pogostejše zalivanje kot po navadi zalivaš vrt. Vreča je namreč vodoprepustna, hkrati pa zaradi vročine voda iz nje tudi hitreje hlapi. Pri sajenju v njo torej upoštevaj tudi ta faktor in temu primerno prilagodi svoje vrtnarjenje.

sadilna vreca

Kako jaz uporabljam vreče za sajenje na svojem vrtu, si poglej v spodnjem posnetku. 

Dodatne informacije

Teža 0,2 kg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vreča za sajenje”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran za delovanje uporablja korenčkove piškotke. Druge sestavine (nastavitve) lahko spremeniš tukaj.