Search

040 865 659 (Jan)

Rastlinjak z nadgradnjami

Rastlinjak pospešuje in varuje rast rastlin. Primeren je tako za domače kot tudi profesionalne vrtnarje. Rastlinjak ima standardno širino 3 m in višino cca 2,1 m ali 2,6 m. Dolžina rastlinjaka je poljubna. Rastlinjak je enostaven za postavitev, ima dolgo življenjsko dobo in seveda zdrži tudi sneg.

990,00 2.090,00  z DDV

Opis

Izdelano v Sloveniji

.

Brezplačna dostava (dobavni rok do 5 tednov)

Hitra in enostavna postavitev

Vrtni rastlinjak

Rastlinjak

Rastlinjak varuje in pospešuje rast rastlin. Z njim lahko spomladi začnemo vrtnarsko sezono prej, v jeseni in pozimi pa si jo lahko podaljšamo. Čez poletje odlično ščiti rastline pred nepredvidljivimi vremenskimi pojavi kot so toča in prekomerna količina padavin. Pomemben je tudi pri vzgoji paradižnika (in ostalih plodovk), saj sadike ščiti pred jutranjo roso, ki lahko povzroči bolezen.

Ogrodje rastlinjaka

Ogrodje rastlinjaka je narejeno iz pocinkanih cevi, ki so dovolj močne, da zdržijo tudi sneg. Loki so postavljeni na razdalji 1,5 m. So lahki za prenašanje in omogočajo enostavno postavitev in modularno podaljšanje (ali skrajšanje) rastlinjaka. Na ogrodje je možno pritrditi žico ali cev, na katero lahko obesimo mrežo ali vrvice za vzgojo višjih rastlin, kot je na primer paradižnik.

Loki za rastlinjak folija za rastlinjak rastlinjak čez zimo
Janov vrt

Folija

Visokokakovostna folija je narejena iz EVA materiala debeline 0,2 mm. Folija odlično prepušča svetlobo, kar rastlinam omogoča optimalno rast in razvoj. Ima dodatek proti rosenju, kar jo dela odlično predvsem za vzgojo plodovk, ki rose ne marajo pretirano (npr. paradižnik, paprika, …). Folija je elastična in odporna na pretrganje. Gre za najbolj kakovostno folijo na trgu in nam ob primernem ravnanju služi tudi do 10 let.

Širina folije je 6,5 m (ali 7,5 m pri povišani različici), kar pomeni, da na vsaki strani rastlinjaka ostane 25 cm folije, ki jo lahko čez zimo obtežimo z vrečami in tako rastlinjak zelo dobro zapremo, s čimer zadržimo toploto v njem. 

Postavitev

Rastlinjak lahko v NEKAJ URAH enostavno postavita le dve osebi. Pri tem potrebujete le težje kladivo (macolo), meter, vrtalnik z nastavkom in nož. 

Postopek je enostaven. Sidra s težjim kladivom zabijemo v zemljo na razdalji 1,5 m in na njih namestimo posebno ploščico ter nato na njih postavimo še loke.  Vse loke med seboj povežemo s priloženo cevjo in posebnimi objemkami. Na prvi in zadnji lok nato pritrdimo profil, ki služi za vpenjanje folije. Nato sledi prekrivanje s folijo in sicer folijo položimo ob rastlinjak in jo nato postopoma vlečemo čez ogrodje. Ko je lepo nameščeno, jo najprej na eni strani pritrdimo v profil in nato še na drugi strani. Folijo še dodatno pritrdimo z vrvmi. Nato pa le še postavimo zaključna vrata. 

Prav tako ga je enostavno razdreti in prestaviti na drugo lokacijo.

Rastlinjak Janov vrt

Višina

Višina rastlinjaka v slemenu je 2,1 m ali 2,6 m in omogoča, da v njem normalno stojimo. Po njegovi sredini je dovolj višine za vzgojo tudi višjih rastlin, kot je na primer paradižnik. Ob straneh pa lahko še vedno odlično uspevajo srednje visoke rastline kot so jajčevci in paprika. 

Širina

Širina rastlinjaka je 3 m. V njem lahko postavimo poljubne dimenzije gred. Najbolj optimalna postavitev, ki jo uporabljam tudi sam, so tri grede širine 75 cm, ki jih ločujejo dve poti, širine 35 cm. Tako je srednja greda ravno prav široka, da jo lahko med opravili prestopimo. 

Kolobarjenje

Zaradi preprostosti postavitve je tudi prestavitev rastlinjaka enostavna. Pospravimo ga v obratnem vrstnem redu, kot smo ga postavili in ga znova postavimo na novi lokaciji.

Cevi za rastlinjak
Rastlinjak

Veter in sneg

Rastlinjak testirano zdrži tudi močnejše vetrove in sneg. Ob napovedi močnejšega vetra je najbolje, da rastlinjak čimbolj zapremo in obtežimo folijo. Tako se veter ne bo ujel v notranjost rastlinjaka. 

Sneg večinsko zdrsne sam iz folije. Nekaj ga le ostane na sredini. Sneg lahko vseno sčistimo iz rastlinjaka, ampak le zato, da v rastlinjak pustimo več svetlobe in posledično toplote. 

Prezračevanje

Rastlinjak se lahko prezračuje preko končnih vrat ali bočno. Vrat so zelo široka in omogočajo velik pretok zraka. Seveda je potrebno odpreti obe strani. Če bi bila temperatura še vedno previsoka, se lahko zrači tudi bočno. Folijo na boku dvignemo in spodaj nekaj podložimo. Folije nikoli ne dvigamo na skrajnih koncih, ker je tam folija pritrjena v poseben profil in bi se tako lahko strgala. 

Rastlinjak cena
Trgovina janov vrt

V ceno rastlinjaka je vključeno

Zakaj izbrati rastlinjak iz Janovega vrta?

Rastlinjak iz Janovega vrta je v celoti izdelan v Sloveniji in z njegovim nakupom podpirate lokalno gospodarstvo.

Poleg tega prinaša odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Tudi sam sem se na začetku moje vrtnarske kariere spopadal z iskanjem idealnega rastlinjaka zame. Večina jih je bila predragih in premajhnih ali prevelikih in takih, ki niso zdržali snega in bi jih moral v zimskih mesecih podreti. Prav zato sem se lotil izdelave tega rastlinjaka – sprva sem ga želel izdelati zgolj zase. Ker pa me je toliko ljudi spraševalo po njem, sem se odločil, da ga predstavim vsem – tudi tebi. Ker verjamem, da je zadovoljstvo ob lastni, doma pridelani zelenjavi nekaj, kar si zasluži vsak od nas. In komaj čakam, da se bo s svojo zelenjavo lahko pohvalil vsak Slovenec.

Janov vrt
Rastlinjak po meri

Naš rastlinjak je v celoti izdelan v SLOVENIJI

Ima standardno širino 3 m in višino 2,1 m ali 2,6 m.
Ponujamo ga v naslednjih velikostih oziroma dolžinah:
- 4,5 m,
- 6 m,
- 7,5 m,
- 9 m,
- 12 m,
- 15 m ali
- po meri.

Folija za rastlinjake vrtni rastlinjak folija cena

Katero dolžino izbrati?

Predlagam, da dolžino rastlinjaka izberete na podlagi dveh kriterijev: velikosti vašega vrta in vaših časovnih omejitev. V kolikor ste v dilemi bi svetoval, da se odločite za večjo različico – od viška glava ne boli …

Je pa prednost tovrstnega rastlinjaka njegova modularnost. Če kadar koli kasneje ugotovite, da bi radi rastlinjak povečali, preprosto dokupite loke in zamenjate folijo in vaš rastlinjak bo večji. Prav tako lahko rastlinjak po potrebi zelo enostavno zmanjšate, brez dodatnih stroškov.

Obnovljivost rastlinjaka

Zero-waste lifestyle (življenjenje brez odpadkov) je ena izmed mojih vrednot in vsakodnevno se trudim živeti po tem principu na vseh področjih mojega življenja. Tudi pri zasnovi tega rastlinjaka nisem pozabil na to.

Obnovljivost in modularnost rastlinjaka nam omogočata, da je rastlinjak praktično večen. Vsak njegov del je namreč nadomestljiv in, če se pokvari oziroma obrabi, ga preprosto zamenjamo. Ni potrebe po menjavi celotnega rastlinjaka. Prav tako nam modularna sestava omogoča, da lahko rastlinjak po potrebi kadar koli skrajšamo ali podaljšamo – glede na naše potrebe in želje. Tako nikoli ne bomo rabili kupovati novega rastlinjaka.

Če slučajno potrebuješ rezervne dele rastlinjaka, me lahko kontaktiraš in z veseljem ti bom pomagal.

Dodatni deli za rastlinjak rezervni deli za rastlinjak

Oglejte si spodnji posnetek, kako postaviti rastlinjak:

Janov vrt

Dodatna vprašanja?

Če ti po glavi rojijo še kakšna vprašanja ali česa ne razumeš popolnoma, me lahko kadar koli pokličeš na 040 865 659 ali mi pišeš na jan@janov-vrt.si in z veseljem ti bom odgovoril po svojih najboljših močeh 🙂

Rastlinjak z nadgradnjami - Janov vrt
Janov vrt

Rastlinjak pospešuje in varuje rast rastlin. Primeren je tako za domače kot tudi profesionalne vrtnarje. Rastlinjak ima standardno širino 3 m in višino cca 2,1 m ali 2,6 m. Dolžina rastlinjaka je poljubna. Rastlinjak je enostaven za postavitev, ima dolgo življenjsko dobo in seveda zdrži tudi sneg.

Product SKU: rastlinjak6

Product Brand: Janov vrt

Product Currency: EUR

Product Price: 990,00 – 2.090,00

Product In-Stock: InStock

Editor's Rating:
3

Dodatne informacije

Teža 500 kg
Širina

3 m

Višina slemena

2,1 m, 2,6 m

Dolžina

4,5 m, 6 m, 7,5 m, 9 m, 12 m, 15 m

Dobavni rok

do 5 tednov

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Rastlinjak z nadgradnjami”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran za delovanje uporablja korenčkove piškotke. Druge sestavine (nastavitve) lahko spremeniš tukaj.