Search

040 865 659 (Jan)

031 355 358 (Ivan)

Osnovni rastlinjak

Rastlinjak pospešuje in varuje rast rastlin. Primeren je tako za domače kot tudi profesionalne vrtnarje. Rastlinjak ima standardno širino 3 m in višino cca 2,1 m. Izbirate lahko med različnimi dolžinami. Rastlinjak je enostaven za postavitev, ima dolgo življenjsko dobo in seveda zdrži tudi sneg.

990,00 1.390,00  z DDV

Opis

Izdelano v Sloveniji

.

Brezplačna dostava (dobavni rok do 5 tednov)

Hitra in enostavna postavitev

rastlinjak ogrodje za rastlinjak folija za rastlinjak

Rastlinjak

Rastlinjak varuje in pospešuje rast rastlin. Z njim lahko spomladi začnemo vrtnarsko sezono prej, v jeseni in pozimi pa si jo lahko podaljšamo. Čez poletje odlično ščiti rastline pred nepredvidljivimi vremenskimi pojavi kot so toča in prekomerna količina padavin. Pomemben je tudi pri vzgoji paradižnika (in ostalih plodovk), saj sadike ščiti pred jutranjo roso, ki lahko povzroči bolezen.

Ogrodje rastlinjaka

Ogrodje rastlinjaka je narejeno iz pocinkanih cevi, ki so dovolj močne, da zdržijo tudi sneg. Loki so postavljeni na razdalji 1,5 m. So lahki za prenašanje in omogočajo enostavno postavitev in modularno podaljšanje (ali skrajšanje) rastlinjaka. Na ogrodje je možno pritrditi žico ali cev, na katero lahko obesimo mrežo ali vrvice za vzgojo višjih rastlin, kot je na primer paradižnik.

Loki za rastlinjak folija za rastlinjak rastlinjak čez zimo
Janov vrt

Folija

Visokokakovostna folija je narejena iz EVA materiala debeline 0,2 mm. Folija odlično prepušča svetlobo, kar rastlinam omogoča optimalno rast in razvoj. Ima dodatek proti rosenju, kar jo dela odlično predvsem za vzgojo plodovk, ki rose ne marajo pretirano (npr. paradižnik, paprika, …). Folija je elastična in odporna na pretrganje. Gre za najbolj kakovostno folijo na trgu in nam ob primernem ravnanju služi tudi do 10 let.

Širina folije je 6,5 , kar pomeni, da na vsaki strani rastlinjaka ostane 25 cm folije, ki jo lahko čez zimo obtežimo z vrečami in tako rastlinjak zelo dobro zapremo, s čimer zadržimo toploto v njem. 

Postavitev

Rastlinjak lahko v DVEH URAH enostavno postavita le dve osebi. Pri tem potrebujete le eno orodje  – težje kladivo oziroma macolo.

Postopek je enostaven. Sidra s težjim kladivom zabijemo v zemljo na razdalji 1,5 m in na njih namestimo posebno ploščico ter nato na njih postavimo še loke.  Vse loke med seboj povežemo z gurtno, ki jo pritrdimo na končni sidri. Sedaj lahko rastlinjak pokrijemo še s folijo in le to dodatno pritrdimo še z vrvmi. In rastlinjak je postavljen.

Prav tako ga je enostavno razdreti in prestaviti na drugo lokacijo.

Ogrodje za rastlinjak postavitev rastlinjaka

Višina

Višina rastlinjaka v slemenu je 2,1 m in omogoča, da v njem normalno stojimo. Po njegovi sredini je dovolj višine za vzgojo tudi višjih rastlin, kot je na primer paradižnik. 

Širina

Širina rastlinjaka je 3 m. V njem lahko postavimo poljubne dimenzije gred. Najbolj optimalna postavitev, ki jo uporabljam tudi sam, so tri grede širine 75 cm, ki jih ločujeta dve poti, širine 35 cm. Tako je srednja greda ravno prav široka, da jo lahko med opravili prestopimo. 

Vrt brez prekopavanja greda vrt vrtnarjenje
Rastlinjak veter rastlinjak postavitev rastlinjak cena

Veter

Rastlinjak testirano zdrži tudi močnejše vetrove. Zasnovan je namreč tako, da folija na nobenem delu  ni pritrjena na ogrodje. Zaradi tega lahko ob močnejšem vetru sama zdrsne iz ogrodja in se sama pospravi. To je avtomatska varovalka, da veter nima več upora na folijo in naš rastlinjak stoji točno tam, kjer smo ga postavili. Ko se veter poleže, folijo enostavno in hitro namestimo nazaj na ogrodje.

Zalivanje

V rastlinjaku se lahko uredi tudi namakalni sistem. V primeru, da namakalnega sistema nimamo, lahko v 1 minuti folijo zložimo na stran, počakamo da dež zalije rastlinjak in nato folijo v 3 minutah spet postavimo nazaj na ogrodje rastlinjaka. 

Zalivanje v rastlinjaku namakalni sistem rastlinjak
Rastlinjak Janov vrt

Prezračevanje

Folija ni na nobeni točki pritrjena na konstrukcijo rastlinjaka. Zaradi tega lahko enostavno dvignemo folijo in ga tako bočno prezračimo. Napetost vrvice pa bo omogočala, da folija tam tudi ostane. 

Trgovina janov vrt

V ceno rastlinjaka je vključeno

Zakaj izbrati rastlinjak iz Janovega vrta?

Rastlinjak iz Janovega vrta je v celoti izdelan v Sloveniji in z njegovim nakupom podpirate lokalno gospodarstvo.

Poleg tega prinaša odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Tudi sam sem se na začetku moje vrtnarske kariere spopadal z iskanjem idealnega rastlinjaka zame. Večina jih je bila predragih in premajhnih ali prevelikih in takih, ki niso zdržali snega in bi jih moral v zimskih mesecih podreti. Prav zato sem se lotil izdelave tega rastlinjaka – sprva sem ga želel izdelati zgolj zase. Ker pa me je toliko ljudi spraševalo po njem, sem se odločil, da ga predstavim vsem – tudi tebi. Ker verjamem, da je zadovoljstvo ob lastni, doma pridelani zelenjavi nekaj, kar si zasluži vsak od nas. In komaj čakam, da se bo s svojo zelenjavo lahko pohvalil vsak Slovenec.

Janov vrt
Janov vrt rastlinjak enostaven rastlinjak folija opora za rastlinjak

Naš rastlinjak je v celoti izdelan v SLOVENIJI

Ima standardno širino 3 m in višino 2,1 m.
Ponujamo ga v dveh velikostih oziroma dolžinah:
- 10,5 m
- 15 m
Ta dolžina je pokrita obdelovalna površina, celoten rastlinjak pa je v obeh primerih cca 5 metrov večja (na vsaki strani je rastlinjak pritrjen 2,5 metra stran od prvega loka rastlinjaka).

Folija za rastlinjake vrtni rastlinjak folija cena

Katero dolžino izbrati?

Predlagam, da dolžino rastlinjaka izberete na podlagi dveh kriterijev: velikosti vašega vrta in vaših časovnih omejitev. V kolikor ste v dilemi bi svetoval, da se odločite za večjo različico – od viška glava ne boli …

Je pa prednost tovrstnega rastlinjaka njegova modularnost. Če kadar koli kasneje ugotovite, da bi radi rastlinjak povečali, preprosto dokupite loke in zamenjate folijo in vaš rastlinjak bo večji. Prav tako lahko rastlinjak po potrebi zelo enostavno zmanjšate, brez dodatnih stroškov.

Obnovljivost rastlinjaka

Zero-waste lifestyle (življenjenje brez odpadkov) je ena izmed mojih vrednot in vsakodnevno se trudim živeti po tem principu na vseh področjih mojega življenja. Tudi pri zasnovi tega rastlinjaka nisem pozabil na to.

Obnovljivost in modularnost rastlinjaka nam omogočata, da je rastlinjak praktično večen. Vsak njegov del je namreč nadomestljiv in, če se pokvari oziroma obrabi, ga preprosto zamenjamo. Ni potrebe po menjavi celotnega rastlinjaka. Prav tako nam modularna sestava omogoča, da lahko rastlinjak po potrebi kadar koli skrajšamo ali podaljšamo – glede na naše potrebe in želje. Tako nikoli ne bomo rabili kupovati novega rastlinjaka.

Če slučajno potrebuješ rezervne dele rastlinjaka, me lahko kontaktiraš in z veseljem ti bom pomagal.

Dodatni deli za rastlinjak rezervni deli za rastlinjak

Oglejte si spodnji posnetek, kako postaviti rastlinjak:

Janov vrt

Dodatna vprašanja?

Če ti po glavi rojijo še kakšna vprašanja ali česa ne razumeš popolnoma, me lahko kadar koli pokličeš na 040 865 659 ali mi pišeš na jan@janov-vrt.si in z veseljem ti bom odgovoril po svojih najboljših močeh 🙂

Osnovni rastlinjak - Janov vrt
Janov vrt

Rastlinjak pospešuje in varuje rast rastlin. Primeren je tako za domače kot tudi profesionalne vrtnarje. Rastlinjak ima standardno širino 3 m in višino cca 2,1 m. Izbirate lahko med različnimi dolžinami. Rastlinjak je enostaven za postavitev, ima dolgo življenjsko dobo in seveda zdrži tudi sneg.

Product SKU: Rast

Product Brand: Janov Vrt

Product Currency: EUR

Product Price: 990,00 – 1.390,00

Product In-Stock: InStock

Dodatne informacije

Teža 500 kg
Širina

3 m

Višina slemena

2,1 m

Dolžina

9 m, 10,5 m, 12 m, 15 m

Dobavni rok

Do 5 tednov

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Osnovni rastlinjak”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran za delovanje uporablja korenčkove piškotke. Druge sestavine (nastavitve) lahko spremeniš tukaj.