Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Spletno mesto je last podjetja Jan Avsenik s.p. Prodaja sveže zelenjave se opravlja preko kmetijske dejavnosti. Vsa prodaja rastlinjakov in ostalih izdelkov pa se prodaja preko podjetja Jan Avsenik s.p. Glede na skupno sodelovanje fizične in pravne osebe se navedeni podatki nanašajo na podjetje kot tudi fizično osebo.

Z vstopom na spletno mesto uporabniki potrjujejo, da so s temi pogoji seznanjeni, da z njimi soglašajo ter jih njihove določbe zavezujejo.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Vse informacije in gradiva na spletnem mestu in podstraneh so informativne narave. Podatki in informacije, ki so dosegljivi na spletnem mestu, se lahko kadar koli spremenijo brez predhodnega obvestila.

Ne zagotavljamo točnosti, popolnosti in pravilnosti vsebine, objavljene na spletnem mestu, niti ne prevzemamo odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnik, zaradi zanašanja na objavljeno vsebino.
Prav tako ne odgovarjamo za škodo, ki bi nastala na uporabnikovi strojni ali programski opremi zaradi uporabe spletnega mesta. Ustrezno zaščito mora zagotoviti uporabnik sam (protivirusni programi …) preden dostopa do spletnega mesta.

Avtor spletnega mesta ima možnost odstopa od pogodbe s stranko, če se ugotovi bistvena zmota (46. člen OZ). Bistvena zmota je lahko lastnost predmeta in vse zmote, ki se jih po običajih v prometu ali po namenu strank šteje za odločilno ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi bistveno zmoto v ceni.
Vsi uporabniki spletnega mesta uporabljajo spletno mesto na lastno odgovornost. Avtor spletnega mesta ne prevzema odgovornosti za kakršno koli neposredno, posredno ali drugo škodo, ki izhaja ali je v povezavi z uporabo spletnega mesta, z dostopom ali nezmožnostjo uporabe informacij na spletnem mestu.

Na spletnem mestu so navedena mnenja uporabnikov. Nekatera mnenja so navedena samo kot primer.
Spletno mesto lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, za katere ne sprejemamo nikakršne odgovornosti za vsebino, obliko in vnesene spremembe teh strani. Avtor spletnega mesta si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali dostop do nje zaradi tehničnih težav, vzdrževanja ali drugih težav.

POLITIKA ZASEBNOSTI

Osebni podatki uporabnikov so ena izmed stvari, kateri posvečamo veliko pozornost. Upravitelj spletnega mesta je v skladu z nacionalno zakonodajo in GDPR zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Ta politika varovanja ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih upravljavec zbira od uporabnikov, ki so mu svoje osebne podatke prostovoljno posredovali. Več izveste TUKAJ.

OBSEG UPORABE PODATKOV IN PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

Vse slike, teksti, članki in mnenja so last avtorjev spletnega mesta. Podatke in informacije s spletnega mesta lahko posameznik uporablja za lastno, zasebno uporabo, pri čemer ne sme spreminjati označb o avtorskih in drugih sorodnih pravicah. Dovoljeno je tiskanje podatkov in informacij za namene branja za lastne oziroma nekomercialne namene. Kopiranje, posredovanje, objavljanje, spreminjanje podatkov in informacij ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršen koli drug način je prepovedano. Izjema so novinarji in uredniki slovenskih medijev, ki lahko uporabljajo vse članke in slike za objavo v medijih.

Še posebej je prepovedana uporaba slik, besedil in ostalega gradiva na spletnem mestu v komercialne namene. V primeru uporabe gradiva v komercialne namene bomo proti kršitelju sprožili pravni postopek pri pristojnem sodišču v Novem mestu.

PIŠKOTKI

Kaj so piškotki in zakaj jih uporabljamo?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na napravo uporabnika in omogočajo prepoznavanje vaše naprave, ko naslednjič obiščete naše spletno mesto. Uporabljamo jih, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta se strinjate z našo politiko piškotkov.
Ker si prizadevamo, da bi zagotovili uporabne vsebine, naša spletna stran optimalno deluje, če so piškotki omogočeni. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da Jan Avsenik s.p. nastavi piškotke na vašo napravo.

Katere piškotke uporabljamo?

Sejni piškotki
Ti piškotki so potrebni za delovanje določenih strani na spletnem mestu. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo (npr. naročilo izdelka). Trajajo le toliko časa, dokler ne zaprete brskalnika.

Piškotki za namen analiziranja prometa (Google Analytics)
Ko uporabnik obišče spletno stran, se splošni, neosebni podatki (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na spletno mesto, uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na strani, obiskane strani) avtomatično beležijo. Te informacije uporabljamo za spremljanje obiskanosti strani in vsebin ter za njihovo izboljševanje. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave, so anonimizirani in niso posredovani tretji osebi.

Spletno vedenjsko oglaševanje
Ti piškotki dinamično prikazujejo naše oglase na drugih izbranih spletnih mestih. Na spletnem mestu uporabljamo piškotke za namen prikazovanja ciljanih oglasov na drugih spletnih straneh. Ti piškotki zagotavljajo prikaz oglasov, ki ustrezajo vašim interesom. Piškotki zabeležijo vaš obisk spletnega mesta in to informacijo delijo z drugimi organizacijami, npr. oglaševalci.

Piškotki družabnih omrežij
V naših domenah so lahko tudi elementi, ki nastavljajo piškotke v imenu drugih podjetij, na primer gumb »Všeč mi je« družbe Facebook. Včasih vključimo tudi video posnetke iz strani, kot je YouTube. Kadar si na spletnem mestu ogledate določen video posnetek iz spletnega mesta YouTube, ki je vdelan v vsebino, vam lahko YouTube pošlje piškotke. Njihovih piškotkov ne nadzorujemo mi, zato si več informacij o njihovih piškotkih lahko preberete na njihovih spletnih straneh.

Spreminjanje nastavitev piškotkov

Nastavitve glede piškotkov lahko nadzirate in kadar koli sami spreminjate. Spletna stran bo najbolj optimalno delovala, če so piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika. Vsak brskalnik je drugačen, zato si navodila za spreminjanje nastavitev za piškotke nastavite v meniju za brskalnik, ki ga uporabljate.
Navodila za različne brskalnike najdete tukaj:

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Jan Avsenik s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s prodajalcem Jan Avsenik s.p. lahko poveže preko telefonske številke 040 865 659 ali preko elektronske pošte.

Skladno z zakonskimi normativi Jan Avsenik s.p. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (zekOM-1).

NAROČILO IZDELKOV

Naročilo oz. pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in kupec prejme potrditev naročila po e-pošti.  Od tega trenutka so vse cene in pogoji določeni ter veljajo za ponudnika in kupca. S potrditvijo naročila kupec sprejema splošne pogoje in pogoje poslovanja. Naročilo je trajno shranjeno na sedežu ponudnika Jan Avsenik s.p. oz. na ustrezno varovanem strežniku ponudnika.

DODAJANJE IZDELKOV V NAKUPOVALNO KOŠARICO

Najprej pri izbranem izdelku določite vse potrebne parametre, ki jih ima: npr. barvo, velikost, količino. Ko kliknete na gumb »Dodaj v košarico«, bo izdelek dodan v vašo košarico. Na tak način lahko izberete različne izdelke. Ko končate, se s klikom na »MOJA KOŠARICA« v zgornjem desnem kotu strani odpre izbrani seznam izdelkov. Prikazal se vam bo seznam izbranih izdelkov in informativni izračun. S klikom na križec lahko izdelke odstranite iz izbora, lahko pa se z gumbom »nadaljuj z nakupovanjem« vrnete v spletno trgovino in izbirate naprej. Ko ste izbor dokončali, nakup nadaljujete s klikom na gumb »Nadaljuj na blagajno«. Pred tem vnesite kodo kupona za ugodnost, če jo imate. Kodo kupona lahko vnesete tudi naknadno na blagajni. Nakup je omogočen tudi pravnim osebam. Pri tem morajo pri zaključku naročila vpisati ime podjetja. 

CENE

Vse cene so v evrih. Prikazane cene vsebujejo DDV, razen če ni pri izdelku navedeno drugače. Pridržujemo si pravico do spremembe cene brez predhodne najave.

NAČIN PLAČILA

Na voljo so tri možnosti plačila: plačilo s kreditno kartico (Visa, Mastercard,…), plačilo po predračunu in plačilo po povzetju. Če izberete plačilo po predračunu, poravnajte znesek v treh dneh. Po treh dneh izdelki niso več rezervirani in jih lahko damo na razpolago ostalih strankam. Plačilo po povzetju ni mogoče za rastlinjake, loke in konstrukcijo z mrežami. 

PREKLIC NAROČILA

Stranka lahko v 14 dni od naročila izdelka prekliče svoje naročilo. Za datum naročila se šteje dan, ko je stranka izpolnila obrazec za naročilo. Za preklic naročila pišite na jan@janov-vrt.si ali pokličite na 040 865 659. V primeru preklica naročila vrnemo 100 % plačane kupnine na tekoči račun kupca, ampak le v primeru, če izdelki niso bili izdelani po naročilu kupca. 

VRAČILO IZDELKOV

Pri vseh izdelkih kupcu omogočamo vračilo brez navedbe razloga v 14 dneh od dneva prevzema izdelka (po 43. členu ZVPot; Uradni list RS, št. 98/04-UPB2, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, in 19/15).

Za vračilo se šteje, če kupec svojo namero pisno sporoči na e-mail jan@janov-vrt.si. Prejeti izdelek mora kupec vrniti nepoškodovan in v nespremenjeni količini.

V 14 dneh po sporočilu namere o vračilu mora kupec izdelek na svoje stroške vrniti na naslov Jan Avsenik s.p., Stara cesta 27, 8351 Straža. Dostavi ga lahko osebno ali pošlje preko izbrane dostavne službe. Priporočamo, da izdelek ustrezno pripravite za transport, da se ne poškoduje. 

Po prejemu izdelka mora ponudnik kupcu vrniti celotno plačano kupnino, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu odstopa od prodajne pogodbe (izdelka). Kadar je kupec pri nakupu koristil ugodnost v obliki popusta ali kupona s kodo, se to upošteva kot popust in se kupcu ne vrne. Vrne se le plačana kupnina. Prav tako se ne vrne tudi strošek poštnine. 

Za več informacij o vračilu izdelkov lahko pokličete na telefonsko številko 040 865 659.

GARANCIJA

Izdelki imajo garancijo, če je ta navedena na računu ali garancijskem listu. Garancijski rok je za različne izdelke različen, zato je na računu oz. garancijskem listu izdelka to posebej zapisano. Veljavna je v primeru upoštevanja navodil za uporabo ter ob predložitvi računa. Ponudnik si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo, v primeru da je neuporabnost izdelka oz. poškodba posledica nepravilnega ravnanja kupca.

Odgovornost za hrambo računa in garancijskega lista nosi kupec, Jan Avsenik s.p. pri tem ne prevzema nobene odgovornosti.

Informacija o garanciji je navedena na strani s predstavitvijo artikla. Če tega podatka pri izdelku ni, izdelek nima garancije ali pa podatek ni znan. Kupec nas lahko kadar koli kontaktira in bomo zagotovili točno informacijo o garanciji izbranega izdelka.

STVARNA NAPAKA

Prodajalec Jan Avsenik s.p. nosi odgovornost za stvarne napake na blagu v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga. Napaka je stvarna če:

  • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
  • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kupec nas mora o morebitni odkriti stvarni napaki skupaj z njenim opisom obvestiti v zakonsko določenem roku (v roku 2 mesecev od dneva odkritja napake, vendar najkasneje v 2 letih od nakupa izdelka) in nam omogočiti pregled izdelka. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. Primernost izdelka se preveri, tako da se ga primerja z drugim brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oz. navedbami na izdelku.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

KUPON ZA POPUST

Kupon uporabite, tako da v košarici v polje »koda kupona« vpišete kodo in kliknete gumb »uporabi kupon«. Ko vpišete kodo kupona za popust, se vrednost kupona za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku »nadaljuj na blagajno«. Razlika je znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Vrednost vašega naročila za koriščenje kupona za popust je določena z vsakim izdanim kuponom in je vedno zapisana ob izdanem kuponu. Za nakup enega izdelka je možno uveljaviti eno kodo za popust.

Hvala za čas, ki ste si ga vzeli, da ste prebrali pojasnila na tej strani. Veliko užitkov pri uporabi spletnega mesta.