Search

040 865 659 (Jan)

Mreža proti toči s konstrukcijo

Protitočna mreža s konstrukcijo varuje rastline pred točo in hkrati tudi rahlo senči naše rastline pred žgočim soncem. Konstrukcija ima standardno širino 3 m in višino cca 2,1 m. Izbirate pa lahko med različnimi dolžinami. Konstrukcija je enostavna za postavitev, ima dolgo življenjsko dobo in po želji se jo lahko nadgradi v rastlinjak.

590,00 1.090,00  z DDV

Opis

Izdelano v Sloveniji

.

Brezplačna dostava (dobavni rok do 5 tednov)

Hitra in enostavna postavitev

Ogrodje za protitočno mrežo

Protitočna mreža s konstrukcijo

Protitočna mreža varuje rastline pred večjo točo, ki smo ji vse bolj pogosto priča v zadnjih letih. Mreža proti toči rastlinam nudi tudi rahlo senčenje, s čimer prepreči močnemu soncu, da bi vrtninam povzročal stres. Zaradi protitočne mreže je naš vrt zaščiten tudi pred večjimi škodljivci, vetrom, deloma tudi mrazom. 

Konstrukcija

Ogrodje je narejeno iz pocinkanih cevi, ki so dovolj močne, da zdržijo tudi sneg. Loki so postavljeni na razdalji 1,5 m. So lahki za prenašanje in omogočajo enostavno postavitev in modularno podaljšanje (ali skrajšanje) ogrodja. Na ogrodje je možno pritrditi žico ali cev, na katero lahko obesimo mrežo ali vrvice za vzgojo višjih rastlin, kot je na primer paradižnik.

Konstrukcija je dodatno ojačana s sredinskim slemenom po celi dolžini in diagonalami, ki povezujejo prvi in drugi oziroma zadnji in predzadnji lok. 

Mreža proti toči
Janov vrt

Protitočna mreža

Protitočna mreža je ena izmed okolju bolj prijaznih zaščit pred točo. Zagotovo je to dolgoročna naložba, saj je življenjska doba ob primerni uporabi tudi več kot deset let. Mreža je UV obstojna in se na soncu ne bo uničila. 

Šririna mreže proti toči je 6 m, kar pomeni, da sega čez celotno konstrukcijo. Dolžina mreže je prilagojena vaši izbrani dolžini konstrukcije. Protitočne mreže je dovolj tudi na začetku in koncu ogrodja. To omogoča, da lahko notranjost kontrukcije popolnoma zaprete. 

 Gostota tkanja mreže je 2,8 mm x 8 mm. 

Postavitev

Konstrukcijo lahko v DVEH URAH enostavno postavita le dve osebi. Pri tem potrebujete le eno orodje  – težje kladivo oziroma macolo.

Postopek je enostaven. Sidra s težjim kladivom zabijemo v zemljo na razdalji 1,5 m in na njih  postavimo loke.  Vse loke med seboj povežete s slemenom, ki je sestavljen iz večih kosov. Le te med sabo povežete s priloženo povezovalno notranjo cevjo (štukavo) in samoreznimi vijaki.

Nato zmontirate 4 diagonalne cevi z očesno objemko, ki jo raztegnete in objamete loke, in vijakom z matico. 

Ko je konstrukcija postavljena, jo samo še enakomerno prekrijete s protitočno mrežo. Protitočno mrežo fiksirate s C-spojkami. Na vsaki strani uporabite 6 spojk. Med spojko in mrežo je zaželjeno vstaviti kos plastike ali blaga, da se mreža ne strga. Zraven sta priloženi dve dodatni C-spojki, ki jih lahko uporabite, da pritrdite mrežo tudi na sredini konstrukcije. 

In tako ste uspešno postavili konstrukcijo s protitočno mrežo.

Konstrukcija za protitočno mrežo

Višina

Višina konstrukcije v slemenu je 2,1 m in omogoča, da v njem normalno stojimo. Po njegovi sredini je dovolj višine za vzgojo tudi višjih rastlin, kot je na primer paradižnik. 

Širina

Širina konkstrukcije je 3 m. V njem lahko postavite poljubne dimenzije gred. Najbolj optimalna postavitev, ki jo uporabljam tudi sam, so tri grede širine 75 cm, ki jih ločujejo dve poti, širine 35 cm. Tako je srednja greda ravno prav široka, da jo lahko med opravili prestopimo. 

Kolobarjenje

Zaradi preprostosti postavitve je tudi prestavitev konstrukcije enostavna. Pospravimo jo v obratnem vrstnem redu, kot smo jo postavili in znova postavimo na novi lokaciji.

Vrt brez prekopavanja greda vrt vrtnarjenje
Senčna mreža s konstrukcijo

Sneg

Čeprav je protitočna mreža prožna, še vedno ne zdrži zelo velikih obremenitev kot je na primer sneg. Zaradi tega je potrebno mrežo odstraniti čez zimo ali pa vsaj pred snegom.

Je pa konstrukcija dovolj trdna, da na vrtu ali njivi počaka na novo sezono in se za njo ne rabite bati.

Nadgradnja v rastlinjak

Konstrukcija je sestavljena iz enakih delov kot pri ostalih rastlinjakih, ki jih ponujam. Zaradi tega je dovolj močna, da zdrži tudi sneg. Tako lahko vašo konstrukcijo s protitočno mrežo nadgradite v rastlinjak. Če bi vas nadgradnja zanimala, nas kontatirajte na jan@janov-vrt.si ali na 040 865 659.

Rastlinjak Janov vrt
Janov vrt

Protitočna mreža s konstrukcijo vključuje:

Zakaj izbrat konkstrukcijo s protitočno mrežo iz Janovega vrta?

Protitočna mreža s konstrukcijo iz Janovega vrta je v celoti izdelana v Sloveniji, zato s takšnim nakupom podpirate lokalno gospodarstvo.

Poleg tega prinaša odlično razmerje med ceno in kvaliteto. Tudi sam sem se v svoji vrtnarski karieri nekajkrat spogledal s točo. Nič kaj prijetna izkušnja, bodimo odkriti. Sam k sreči večjih izgub pridelka nisem imel, so se pa s tem večkrat srečevali prijatelji in sorodniki iz okoliških vasi in širom cele Slovenije.

Pravijo, da po toči zvoniti je prepozno in sam se sigurno strinjam. Prav zato sem tudi za svoje potrebe razvil konstrukcijo (sprva sicer za klasičen rastlinjak) in jo kasneje nadgradil s protitočno mrežo. Poleti tako po navadi folijo rastlinjaka nadomestim s protitočno mrežo – da zavarujem svoj pridelek in rastlinam nudim senčenje.

Ob tem sem prejel precej klicev, če bi lahko konstrukcijo s protitočno mrežo postavil tudi drugim. Zato sem se odločil, da tudi ta produkt predstavim vsem slovenskim vrtnarjem – tudi tebi.

In sedaj ti polagam na srce – zavaruj svoj pridelek in si prihrani nejevoljo, žalost in nesrečo, ko bo naslednjič po tvojem kraju razgrajala točo. Saj veš – po toči zvoniti bo prepozno.

Janov vrt
Janov vrt rastlinjak enostaven rastlinjak folija opora za rastlinjak

Naša konstrukcija je v celoti izdelana v SLOVENIJI

Ima standardno širino 3 m in višino 2,1 m.
Konstrukcijo s protitočono mrežo ponuajamo v večih velikostih oziroma dolžinah:
-6 m
-7,5 m
- 9 m
- 10,5 m
- 15 m

Ogrodje za rastlinjak

Katero dolžino izbrati?

Predlagam, da dolžino konstrukcijo izberete na podlagi dveh kriterijev: velikosti vašega vrta in vaših časovnih omejitev. V kolikor ste v dilemi bi svetoval, da se odločite za večjo različico – od viška glava ne boli …

Je pa prednost tovrstne konstrukcije njena modularnost. Če kadar koli kasneje ugotovite, da bi radi konstrukcijo povečali, preprosto dokupite loke in zamenjate mrežo/folijo in jo povečate večji. Prav tako lahko konstrukcijo/rastlinjak po potrebi zelo enostavno zmanjšate, brez dodatnih stroškov. Dokupite lahko celo folijo in pozimi podaljšate svojo vrtnarsko sezono z rastlinjakom. Možnosti je ogromno.

Obnovljivost konstrukcije s protitočno mrežo

Zero-waste lifestyle (življenjenje brez odpadkov) je ena izmed mojih vrednot in vsakodnevno se trudim živeti po tem principu na vseh področjih mojega življenja. Tudi pri zasnovi te konstrukcije nisem pozabil na to.

Obnovljivost in modularnost ogrodja nam omogočata, da je konstrukcija praktično večna. Vsak njen del je namreč nadomestljiv in, če se pokvari oziroma obrabi, ga preprosto zamenjamo. Ni potrebe po menjavi celotne konstrukcije. Prav tako nam modularna sestava omogoča, da lahko ogrodje po potrebi kadar koli skrajšamo ali podaljšamo – glede na naše potrebe in želje. Tako nikoli ne bomo rabili kupovati novega ogrodja.

Če slučajno potrebuješ rezervne dele konstrukcije/rastlinjaka, me lahko kontaktiraš in z veseljem ti bom pomagal.

Dodatni deli za rastlinjak rezervni deli za rastlinjak

Oglejte si spodnji posnetek o postavitvi mreže proti toči s konstrukcijo:

Janov vrt

Dodatna vprašanja?

Če ti po glavi rojijo še kakšna vprašanja ali česa ne razumeš popolnoma, me lahko kadar koli pokličeš na 040 865 659 ali mi pišeš na jan@janov-vrt.si in z veseljem ti bom odgovoril po svojih najboljših močeh 🙂

Mreža proti toči s konstrukcijo - Janov vrt
Janov vrt

Protitočna mreža s konstrukcijo varuje rastline pred točo in hkrati tudi rahlo senči naše rastline pred žgočim soncem. Konstrukcija ima standardno širino 3 m in višino cca 2,1 m. Izbirate pa lahko med različnimi dolžinami. Konstrukcija je enostavna za postavitev, ima dolgo življenjsko dobo in po želji se jo lahko nadgradi v rastlinjak.

Product SKU: Rast

Product Brand: Janov Vrt

Product Currency: EUR

Product Price: 590,00 – 1.090,00

Product In-Stock: InStock

Dodatne informacije

Teža 500 kg
Širina

3 m

Višina slemena

2,1 m

Dolžina

4,5 m, 6 m, 7,5 m, 9 m, 10,5 m, 12 m, 15 m

Dobavni rok

do 4 tedne

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mreža proti toči s konstrukcijo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran za delovanje uporablja korenčkove piškotke. Druge sestavine (nastavitve) lahko spremeniš tukaj.