Mini ročna sejalnica (2 kosa)

9,90  z DDV

Mini ročna sejalnica je zelo uporaben pripomoček, ki ga predvsem uporabljamo za sejanje drobnih semen. Z drobnimi semeni težje rokujemo in težje sejemo vsako seme v posamično celico. Sejalnica najbolje deluje za majhna semena. Največje seme, ki ga lahko sejemo, je na primer špinača in vsa manjša semena.

Na zalogi

Kategoriji: ,

Opis

Mini ročna sejalnica

Mini ročna sejalnica je vsestransko orodje in je s svojo enostavnostjo in lahkotnostjo moj spremljevalec pri sejanju različnih semen. Prihrani vam čas, hkrati pa zagotavlja natančno in učinkovito sejanje.  

KAKO JO UPORABLJAMO:

Mini ročno sejalnico odpremo in v posodico vsujemo semena. Semen naj ne bo preveč. Zapremo pokrovček in izberemo pravilno velikost odprtine. Velikost luknje bo v grobem regulirala koliko semena bomo izpustili. Zdaj pa že lahko začnemo s sejanjem. 

S prstom delamo rahle tresljaje in seme se bo počasi premikali proti zožanju sejalnice. Premikamo se od celice do celice sadilnega platoja in v vsako celico spustimo eno seme ali po želji več. 

Ko sejanje končamo, odpremo pokrovček in preostala semena enostavno stresemo nazaj v prvotno pakiranje. 

Ob koncu sejalnico malo spihamo, da bo ostala čista do naslednjega sejanja. Hranimo jo v notranjem prostoru ali vsaj ne na direktni sončni svetlobi. 

ročna sejalnica
Naprava za sejanje

Za katera semena se sejalnica priporoča

Sejalnico uporabljamo za vsa majhna in srednje velika semena. Največje seme, s katerim sejalnica še deluje, je na primer špinača. Velikost semena se lahko tudi od sorte do sorte razlikuje. 

Če uporabljamo preveliko seme, se seme zagozdi ob zožanju sejalnice. 

 

Ob naročilu prejmete 2 kosa mini ročne sejalnice.

 

Za dodaten prikaz uporabe sejalnice, si poglejte spodnji posnetek. 

Dodatne informacije

Teža 0,05 kg
Komplet vsebuje

2x mini ročna sejalnica

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mini ročna sejalnica (2 kosa)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja