Search

040 865 659 (Jan)

Mreža za senčenje s konstrukcijo

Mreža za senčenje s konstrukcijo varuje rastline pred žgočim soncem ter pogledom radovednežev. Mreža je narejena iz kakovostnega materiala in ima ojačan zunanji rob. Zagotavlja 30% sence. Konstrukcija ima standardno širino 3 m in višino cca 2,1 m. Izbirate pa lahko med različnimi dolžinami. Konstrukcija je enostavna za postavitev, ima dolgo življenjsko dobo, po želji pa se jo lahko nadgradi v klasičen rastlinjak.

590,00 1.090,00  z DDV

Opis

Izdelano v Sloveniji

.

Brezplačna dostava (dobavni rok do 5 tednov)

Hitra in enostavna postavitev

Ogrodje za protitočno mrežo

Mreža za senčenje s konstrukcijo

Senčna mreža je glavni pripomoček pri zmanjševanju pripeke sončnih žarkov na naše rastline. S senčenjem se zniža temperatura ter zmanjša možnost ožigov na listih in plodovih. Mreža za senčenje pa hkrati še vedno omogoča kroženje zraka. Zadostno kroženje zraka pomaga preprečevati kopičenje toplote in zmanjšuje tveganje za bolezni, ki jih povzroča stoječ zrak. Senčilna mreža je seveda tudi propustna za vodo, tako da vam bo dež še vedno lahko zalil notranjost konstrukcije. 

Konstrukcija

Ogrodje je narejeno iz pocinkanih cevi, ki so dovolj močne, da zdržijo tudi sneg. Loki so postavljeni na razdalji 1,5 m. So lahki za prenašanje in omogočajo enostavno postavitev in modularno podaljšanje (ali skrajšanje) ogrodja. Na ogrodje je možno pritrditi žico ali cev, na katero lahko obesimo mrežo ali vrvice za vzgojo višjih rastlin, kot je na primer paradižnik.

Konstrukcija je dodatno ojačana s sredinskim slemenom po celi dolžini in diagonalami, ki povezujejo prvi in drugi oziroma zadnji in predzadnji lok. 

Mreža proti toči
Janov vrt

Senčna mreža

Mreža za senčenje je ena izmed okolju bolj prijaznih zaščit pred soncem. Zagotovo je to dolgoročna naložba, saj je življenjska doba ob primerni uporabi tudi več kot deset let. Mreža je UV obstojna in se na soncu ne bo uničila. 

Šririna senčne mreže je 4 m, kar pomeni, da sega čez skoraj celotno konstrukcijo. Na vsaki strani je mreža dvignjena za 1 m. To omogoča, da bo sonce zjutraj in popolne še vedno sijalo direktno na rastline. Čez dan pa bodo rastline v zavetju senčne mreže. Dolžina mreže je prilagojena vaši izbrani dolžini konstrukcije.

Postavitev

Konstrukcijo lahko v DVEH URAH enostavno postavita le dve osebi. Pri tem potrebujete le enostavna orodja. 

Postopek je enostaven. Sidra s težjim kladivom zabijemo v zemljo na razdalji 1,5 m in na njih  postavimo loke.  Vse loke med seboj povežete s slemenom, ki je sestavljen iz večih kosov. Le te med sabo povežete s priloženo povezovalno notranjo cevjo (štukavo) in samoreznimi vijaki.

Nato zmontirate 4 diagonalne cevi z očesno objemko, ki jo raztegnete in objamete loke, in vijakom z matico. 

Ko je konstrukcija postavljena, jo samo še enakomerno prekrijete s senčilno mrežo. Mrežo fiksirate s C-spojkami. Na vsaki strani uporabite 6 spojk. Med spojko in mrežo je zaželjeno vstaviti kos plastike ali blaga, da se mreža ne strga. Zraven sta priloženi dve dodatni C-spojki, ki jih lahko uporabite, da pritrdite mrežo tudi na sredini konstrukcije. 

In tako ste uspešno postavili konstrukcijo s senčno mrežo.

Konstrukcija za protitočno mrežo

Višina

Višina konstrukcije v slemenu je 2,1 m in omogoča, da v njem normalno stojimo. Po njegovi sredini je dovolj višine za vzgojo tudi višjih rastlin, kot je na primer paradižnik. 

Širina

Širina konkstrukcije je 3 m. V njem lahko postavite poljubne dimenzije gred. Najbolj optimalna postavitev, ki jo uporabljam tudi sam, so tri grede širine 75 cm, ki jih ločujejo dve poti, širine 35 cm. Tako je srednja greda ravno prav široka, da jo lahko med opravili prestopimo. 

Kolobarjenje

Zaradi preprostosti postavitve je tudi prestavitev konstrukcije enostavna. Pospravimo jo v obratnem vrstnem redu, kot smo jo postavili in znova postavimo na novi lokaciji.

Vrt brez prekopavanja greda vrt vrtnarjenje
Senčna mreža s konstrukcijo

Sneg

Čeprav je senčilna mreža prožna, še vedno ne zdrži zelo velikih obremenitev kot je na primer sneg. Zaradi tega je potrebno mrežo odstraniti čez zimo ali pa vsaj pred snegom.

Je pa konstrukcija dovolj trdna, da na vrtu ali njivi počaka na novo sezono in se za njo ne rabite bati.

Nadgradnja v rastlinjak

Konstrukcija je sestavljena iz enakih delov kot pri ostalih rastlinjakih, ki jih ponujam. Zaradi tega je dovolj močna, da zdrži tudi sneg. Tako lahko vašo konstrukcijo s senčno mrežo nadgradite v rastlinjak. Če bi vas nadgradnja zanimala, me kontatirajte na jan@janov-vrt.si ali na 040 865 659.

Rastlinjak Janov vrt
Janov vrt

Mreža za senčenje s konstrukcijo vključuje:

Zakaj izbrat konkstrukcijo s senčno mrežo iz Janovega vrta?

Senčna mreža s konstrukcijo iz Janovega vrta je v celoti izdelana v Sloveniji, zato s takšnim nakupom podpirate lokalno  gospodarstvo.

Sam sem se z delno “požganim” pridelkom srečal čisto na začetku svoje vrtnarske kariere, ko to še niti ni bil moj poklic. Na zemlji, kjer smo z družino posekali vinograd, sem v študentskih letih posadil cca 300 sadik paradižnika (ja, ne vem kaj mi je bilo. Obseden sem s paradižnikom in ne morem si pomagat). Ker prave sence ni bilo, zalivanje pa tudi ni bilo dobro urejeno (svoje študentsko poletje sem bil samo deloma pripravljen predati paradižnikom), je bilo kar nekaj sadik ožganih. Nič hudega, a vseeno škoda. Škoda dela, časa in energije za nekaj, kar bi lahko preprečil.

Moj današnji vrt je v sončni legi, kjer rastline dobivajo sonce relativno dolgo časa skozi celoten dan. Premočno sonce pa lahko še vedno postane težava. Na njem zato uporabljam rastlinjake, mreže proti toči in senčne mreže. Sam pa na vrtu delam samo z ustrezno zaščito (čeprav vem, da ima klobuk že toliko lukenj, da je senčna mreža tudi zame dobrodošla).

Janov vrt
Janov vrt rastlinjak enostaven rastlinjak folija opora za rastlinjak

Naša konstrukcija je v celoti izdelana v SLOVENIJI

Ima standardno širino 3 m in višino 2,1 m.
Konstrukcijo s senčno mrežo ponuajamo v večih velikostih oziroma dolžinah:
-6 m
-7,5 m
- 9 m
- 10,5 m
- 15 m

Ogrodje za rastlinjak

Katero dolžino izbrati?

Predlagam, da dolžino konstrukcijo izberete na podlagi dveh kriterijev: velikosti vašega vrta in vaših časovnih omejitev. V kolikor ste v dilemi bi svetoval, da se odločite za večjo različico – od viška glava ne boli …

Je pa prednost tovrstne konstrukcije njena modularnost. Če kadar koli kasneje ugotovite, da bi radi konstrukcijo povečali, preprosto dokupite loke in zamenjate mrežo/folijo in jo povečate v večjo različico. Prav tako lahko konstrukcijo/rastlinjak po potrebi zelo enostavno zmanjšate, brez dodatnih stroškov. Dokupite lahko celo folijo in pozimi podaljšate svojo vrtnarsko sezono z rastlinjakom. Možnosti je ogromno.

Obnovljivost konstrukcije s senčno mrežo

Zero-waste lifestyle (življenjenje brez odpadkov) je ena izmed mojih vrednot in vsakodnevno se trudim živeti po tem principu na vseh področjih mojega življenja. Tudi pri zasnovi te konstrukcije nisem pozabil na to.

Obnovljivost in modularnost ogrodja nam omogočata, da je konstrukcija praktično večna. Vsak njen del je namreč nadomestljiv in, če se pokvari oziroma obrabi, ga preprosto zamenjamo. Ni potrebe po menjavi celotne konstrukcije. Prav tako nam modularna sestava omogoča, da lahko ogrodje po potrebi kadar koli skrajšamo ali podaljšamo – glede na naše potrebe in želje. Tako nikoli ne bomo rabili kupovati novega ogrodja.

Če slučajno potrebuješ rezervne dele konstrukcije/rastlinjaka, me lahko kontaktiraš in z veseljem ti bom pomagal.

Dodatni deli za rastlinjak rezervni deli za rastlinjak

Oglejte si spodnji posnetek o postavitvi senčne/protitočne mreže s konstrukcijo:

Janov vrt

Dodatna vprašanja?

Če ti po glavi rojijo še kakšna vprašanja ali česa ne razumeš popolnoma, me lahko kadar koli pokličeš na 040 865 659 ali mi pišeš na jan@janov-vrt.si in z veseljem ti bom odgovoril po svojih najboljših močeh 🙂

Mreža za senčenje s konstrukcijo - Janov vrt
Janov vrt

Mreža za senčenje s konstrukcijo varuje rastline pred žgočim soncem ter pogledom radovednežev. Mreža je narejena iz kakovostnega materiala in ima ojačan zunanji rob. Zagotavlja 30% sence. Konstrukcija ima standardno širino 3 m in višino cca 2,1 m. Izbirate pa lahko med različnimi dolžinami. Konstrukcija je enostavna za postavitev, ima dolgo življenjsko dobo, po želji pa se jo lahko nadgradi v klasičen rastlinjak.

Product SKU: Rast

Product Brand: Janov Vrt

Product Currency: EUR

Product Price: 590,00 – 1.090,00

Product In-Stock: InStock

Dodatne informacije

Teža 500 kg
Širina

3 m

Višina slemena

2,1 m

Dolžina

4,5 m, 6 m, 7,5 m, 9 m, 10,5 m, 12 m, 15 m

Dobavni rok

do 4 tedne

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Mreža za senčenje s konstrukcijo”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta stran za delovanje uporablja korenčkove piškotke. Druge sestavine (nastavitve) lahko spremeniš tukaj.